Полицията откри медицински документ, удостоверяващ този факт

Мъжът, ранил девет души, нападайки с брадва минувачи на централната гара в Дюселдорф, страда от параноидна шизофрения, съобщи полицията, цитирана от ДПА и БТА.

При обиск на апартамента на 36-годишния нападател в град Вупертал полицията откри медицински документ, удостоверяващ, че той страда от болестта. Според брата на нападателя той купил брадвата, защото имал усещането, че го следят.

Идентифицираха нападателя от Дюселдорф (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сред ранените при нападението вчера вечерта е 13-годишно момиче от Дюселдорф и двама италиански туристи. Смята се, че той е нападнал първо пътниците от локален влак на перона, преди да се нахвърли с брадвата срещу хората в главната зала на гарата.

По-рано полицията съобщи, че мъжът, който е от Косово, е действал сам и че няма признаци за терористичен акт. Той е пристигнал в Германия през 2009 г. и получил право за пребиваване в страната, като поискал убежище.

След нападението мъжът избяга и се самонарани, скачайки от мост в опит да избегне залавянето си. В момента е арестуван.

През юли миналата година 17-годишен кандидат за убежище с нож и брадва извърши подобна атака в локален влак близо до град Вюрцбург. Тогава бяха ранени петима души.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.