"В момента върви разчистване на екипа на Корнелия Нинова", коментира той в студиото на "Комбина"

БСП играе опозиция в това Народно събрание. Оказа се обаче, че опозиция има и вътре в БСП. За враговете с партиен билет, за политическите битки по върха на червените, няколко часа след пленума на БСП в студиото на „Комбина” гостува бившият лидер на партията Михаил Миков, който се счита за един от т.нар. „вътрешна опозиция” на лидера Корнелия Нинова.

Какъв ще е животът на новия парламент?

„В момента върви разчистване на екипа на Корнелия Нинова. Тя търси нови и верни хора, иска да извади знакови фигури от Изпълнителното бюро под етикета „Разделяне на функциите”. Това е формалният мотив. Но очевидно някои са по-равни, защото ще запазят и парламентарните функции, както и функциите в изпълнителното бюро. Едни хора остават, а други не”, заяви Михаил Миков в студиото на предаването „Комбина”.

И добави: „Двама представители на младата генерация Александър Симов и Мирчев – хора с ясен ляв профил и с политически позиции, бяха извадени с явно гласуване и не мога да разбера защо. В същото време остават хора, които отдавна са прекрачили пенсионната възраст”.

На въпрос „Кой е гущерът в БСП?”, той отвърна: „Гущерът са тези, които постигат договорки за разпределяне на роли”.

И призна, че има демотивация в редица кадри на партията.

„Доволен съм, че почтено загубих това състезание. По-добре е да загубиш почтено, отколкото да спечелиш непочтено”, каза още Михаил Миков.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.