Ранените са повече от 380

Поне 80 души са убити и повече от 380 - ранени, при самоубийствен атентат с кола бомба в Кабул в сряда сутрин. Нападението е извършено рано тази сутрин в силно охраняван дипломатически квартал, на около 500 метра от българското посолство и близо до укрепения вход на германското посолство. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Ислямски момчета стават секс роби на военни командири (ГАЛЕРИЯ)

При атаката няма пострадали наши сънародници, съобщи за NOVA военният министър Красимир Каракачанов. В момента на взрива в посолството ни е имало 7 служители. Те не са видели взрива, но са го чули.

"Повечето пострадали са цивилни защото това е времето, когато децата отиват на училище, а възрастните - на работа", обясни Каракачанов.

Нанесени са щети по сградата на българското посолство. Избити са врати и прозорци, напукана е мазилката, потвърди в ефира на NOVA зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

"Изведнъж стената падна, а върху нас падаха дъски, оказах се затрупан под тях. Тогава видях, че на земята има хора и много кръв", разказа пострал при атаката мъж.

Светът осъди поредния кървав акт на тероризъм. Все още не е ясна точната мишена на атаката. Предполага се, че това е немското посолство, където има и пострадали служители.

"За пореден път стана ясно, че тероризмът не познава граници. Негова цел може да е всеки от нас", коментира германският канцлер Ангела Меркел.

Според местни медии отговорност за атентата вече са поели от ИДИЛ. 

Припомняме, че в Афганистан се намират общо над 100 български военнослужещи, като 11 от тях са именно в Кабул. 

 

 

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.