Запознайте се с Нина и Динко - двама родители без дете

Нина и Динко са родители без дете. Нина ражда Мария в началото на 2013 година. Близки и приятели звънят с поздравления, а от болницата се обаждат на щастливия баща, за да му честитят дъщерята. Докато Динко стига до родилното, малката Мария се оказва мъртвородена.

Лекар: Майките на мъртвородени деца са жертва на законодателството Майки: Искаме да можем да погребем или кремираме мъртвородените си деца

През 2013 мъртвородените български бебета бяха равни пред българския закон с отрязани крайници, отстранени органи и прочее мъртва човешка плът.

Днес това вече не е така. Малката изгубена Мария и шепа ентусиасти се пребориха малките човечета, които не успяват да живеят, да умират достойно и в собствено гробче, да имат изписани имената си върху надробна плоча вместо безлични номера да свидетелстват, че някога е трябвало да ги има на света.

Това Ви разказахме в края на 2013 година. Тогава беше така. В хода на разследването се установи, че трупът на Мария не е там, където трябваше да е – в гробището за трупни отпадъци в Сливен.

Докъде стигна разследването на бургаската прокуратура, намери ли се Мария, жива или мъртва  репортажът на Елена Чопакова разказва.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.