Групировката искала да щурмува квартали на сирийския град Дейр аз Зор, твърди Москва

Руски въздушни удари в началото на юни са онели живота на двама полеви командири от ИДИЛ и на 180 джихадисти. Това съобщи руското министерство на отбраната, като уточни, че терористичната групировка се готвела да щурмува контролирани от правителствените сили квартали на сирийския град Дейр аз Зор.  

Арестуваха четирима от ИДИЛ, готвели атентат в Москва ЕС удължи с още една година санкциите срещу режима в Сирия

В съобщението на министерството се пояснява, че в началото на юни руските военни с помощта на дронове засекли подготовка на отряди на ИДИЛ, готвещи се да пробият отбранителните линии на блокирания в града гарнизон на правителствените войски, уточнява ТАСС.

"В резултат на изпреварващи въздушни удари на 6 и 8 юни, нанесени от силите на Русия по обекти на бойците от ИДИЛ бяха ликвидирани полевите командири Абу Омар ал Белжики и Абу Хасан ал Масри. Освен това бяха унищожени около 180 бойци, 16 единици автомобилна и бронетанкова техника, едно артилерийско оръдие, четири пункта за управление, склад с оръжие и боеприпаси", се посочва в съобщението.

Обсадата на Дейр аз Зор продължава от 2014 година. Източната част на града е превзета от джихадистите, а западните и южните райони, както и военното летище, са контролирани от правителствените войски.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.