Поводът е сигнала за развити болтове на автомобила на Лозан Панов

Проверка в НСО на всички служители, които отговарят за сигурността на колите на държавните мъже. Поводът е сигнала за развити болтове на автомобила на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. За проблеми с коли, с които се е движил, призна и премиерът Бойко Борисов. 

Борисов: Ще си ходят министрите, които не се борят с бюрокрацията (ВИДЕО) Панов се отказа от кола на НСО, ще ползва на ВКС (ВИДЕО) Могат ли болтовете на колите на НСО да се развиват сами? Няма данни за умишлено повреждане на колата на колата на Лозан Панов Цацаров: Проверяваме проблема с колата на Лозан Панов (ВИДЕО)

По сигнала на Лозан Панов прокуратурата не откри човешка злоумишлена намеса и разследване няма. Той обаче има своите съмнения, че намеса все пак има.

Въпросите как или кой е развил болтовете на служебния автомобил, с който се вози Панов, стигнаха и до премиера.

„Тези саги вече почват да ми идват в повече”, коментира Борисов. 

Сагата е от 1 юни, когато на връщане от Берковица Панов и шофьорът му установили, че два от болтовете на едната гума липсват. Проверката на прокуратура не установи чужда намеса.

От фирмата-производител на автомобилите обаче отсякоха - разхлабването на болтове може да се дължи на човешка грешка, но не е на производствен дефект.

В официалното си становище до NOVA от фирмата заявяват още, че при смяна на гумите е възможно болтовете да не са стегнати и вследствие на това да се разхлабят от вибрацията на колелото.

Къде е истината според експертите?

„Не е възможно да се развият болтове сами, особено в нашите центрове, които са сертифицирани и точно по определен начин приемаме автомобилите, развиваме и минаваме на динамометричен ключ”, обясни Орлин Милков.

НСО излезе с официална позиция, че след инцидента с болтовете свикали комисия. Според нея е имало техническа неизправност, вследствие на която са настъпили ограничени материални вреди. 

Очаква се края на проверката в НСО, за да стане ясно кой и как пази важните хора в държавата и има ли пропуски.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.