"Искам да вървя нагоре и да печеля медали от големите първенства", каза той

Плувецът Антъни Иванов кацна на българска земя. Той финишира осми във финала на 200 метра бътерфлай на Световното първенство в Будапеща. Това е голям успех за България. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Антъни Иванов - осми на Световното по плуване в Будапеща (ВИДЕО)

Припомняме, че за последно българин плува във финал на световен шампионат преди цели 10 години, когато Михаил Александров участва на 100 метра бруст. 18-годишният Антъни Иванов се прибра у нас с полет от Виена.

„До момента съм постигнал всичко с много труд и с помощта на родителите ми, треньора ми и всички, които са зад мен. Искам да вървя все по-нагоре и да печеля медали от големите първенства“, каза той.

„Много съм радостен от това, че се класирах за финала, който бе първи за България от 10 години насам и особено да го направя на тази възраст. Надявам се след две години да надградим постигнатото. Осъзнавам какво направих и се надявам с треньора ми да продължаваме да вървим напред“, сподели още Антъни Иванов.

„Дори и да бях плувал по-бързо пак щях да завърши осми, тъй като финалът бе прекалено силен. Бе дори по-силен от този на Олимпиадата миналата година. Финалът обаче бе главната ни цел, която с моя треньор си бяхме поставили преди Световното и успяхме да я постигнем. Ключовият момент бе второто ми плуване, където дадох всичко от себе си. Радвам се, че и късметът бе на моя страна да не изпусна финала за 1 стотна и в крайна сметка да зарадвам цяла България“, каза плувецът.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.