Нападателите носели колани с експлозиви, които обаче се оказаха фалшиви

Второ терористично нападение край Барселона. Няколко души са били ранени след още един опит автомобил да бъде използван като оръжие в град Камбрилс, на около 100 километра от Барселона. Полицай и шестима цивилни са пострадали, като един от тях впоследствие е починал от раните си. 

Another terrorist attack in Spain's #Cambrils police killed all 5 involved in attack pic.twitter.com/O8weFO3dUL

— Logical News® (@TheLogicalNews) 18 август 2017 г.

Атентатът обаче не е реализиран изцяло по план, защото превозното средство на нападателите се е преобърнало. Когато атентаторите започнали да излизат от него, полицаите ги застреляли. Елиминирани са четирима. Петият е бил прострелян и арестуван, а по-късно е починал от раните си. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

ТЕРОР В СЪРЦЕТО НА БАРСЕЛОНА: Миниван помете пешеходци, има загинали (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нападателите са носели колани с експлозиви. По-късно обаче каталунският премиер Карлес Пучдемон съобщи, че те са били фалшиви.

Според властите те са свързани с хората, подготвили и извършили нападението в центъра на Барселона в четвъртък вечер.

WATCH LIVE: #Cambrils site after Catalan police neutralized 5 terrorist suspects https://t.co/8swGVG2x4q https://t.co/PciXMm6Lcy pic.twitter.com/wuWoT1tAAF

— RT (@RT_com) 18 август 2017 г.

Според водещите следствието, хората опитали да извършат втория атентат, са свързани с терористите, атакували "Ла Рамбла".

Разбра се, че и трети инцидент е свързан с тази терористична клетка. 

В сряда е имало взрив в градче край Барселона. Не му е било обърнато голямо внимание, но сега се оказва, че единственият загинал е правел бомба. 

Не е ясно дали е щял да я използва сам, или я подготвял за друг.

Припомняме, че в четвъртък вечерта в Барселона бял миниван се вряза в пешеходци близо до централния булевард „Ла Рамбла”, оставяйки десетки убити и ранени. Колата се е движила около 600 метра на зигзаг с 80 км/час. Полицията обяви четвърто ниво на заплаха от терористична атака. А ИДИЛ официално пое отговорността за терористичния акт. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Police kill alleged perpetrators of "terrorist attack" in Cambrils, hours after similar attack in nearby Barcelona https://t.co/4DOJD5yPI1 pic.twitter.com/mq4DezmJcE

— Al Jazeera News (@AJENews) 18 август 2017 г.

Разказ за терора от първо лице чуйте от Леда Гачурова, собственик на сайт за българи в Барселона:

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.