Поне 15 ранени, двама от тях са с опасност за живота

Тежък инцидент в Москва с петима загинали и 14 ранени. Автобус се вряза в пешеходен подлез до метростанция „Славянски булевард“ в руската столица.

На мястото пристигнал кран, който да изтегли автобуса. По първоначална информация, шофьорът изгубил управление и излетял от пътя. Той е задържан и ще бъде разпитан. 

Кметът на руската столица Сергей Собянин изказа съболезнования на роднините и близките на загиналите.

Видео: Ruptly 

СНИМКИ  ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Според разпространеното в Туитър съобщение на градоначалника автобусът е връхлетял върху пешеходците. Районът веднага е бил отцепен, на място са пристигнали екипи на бърза помощ.

Bus in Moscow plowed into a underground road crossing, four people dead pic.twitter.com/Y54W7ERoJe

— English Russia (@EnglishRussia1) December 25, 2017

От полицията съобщиха, че напълно се изключва версията за умишлено насочване на автобуса срещу пешеходците. Просто шофьорът бил загубил контрол над рейса, след като спирачките отказали.

Загиналите и ранените са пешеходци. 9 от пострадалите са били откарани в болница, а двама са получили медицинска помощ на място. Кметът на Москва Сергей Собянин е наредил всички градски автобуси да бъдат проверени след катастрофата.

Властите в руската столица ще окажат материална помощ на ранените и на семействата на загиналите при злополуката.

Междувременно стана известно, че двама от ранените са в изключително тежко състояние и животът им е в опасност.

След инцидента и поради частично блокираното движение по „Кутузовски проспект“ се образува задръстване от 3 км., съобщиха руски медии.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.