То все още си няма име

Малко полярно мече рязко увеличи броя на посетителите в берлинската зоологическа градина "Тирпарк", съобщават ДПА и БТА.

WATCH: Tierpark Berlin zoo shows off polar bear cub pic.twitter.com/dz90RSF8M1

— Reuters Top News (@Reuters) March 24, 2019

Пухкавото 4-месечно създание беше представено за пръв път на публика на 16 март. Оттогава зоопаркът привлече 42 хиляди посетители, което е двойно повече в сравнение със същия период на миналата година.

Всички са влюбени в игривото бебе от женски пол, което още си няма име. От прекалено много игри и възбуда малкото на няколко пъти си падна на носа. Лапичките му са вече укрепнали и в началото на април новият питомец на зоопарка ще се сдобие с име. Майката Тоня роди рожбата си на 1 декември миналата година. Бебетата й от предишните две години не оцеляха. Фриц умря от хепатит на четири месеца през март 2017 г., а през януари 2018 г. умря момиченцето й на 26 дена. 

Polar Bear Cub takes her first steps and winks at the camera (Photo: Michaela Rehle) pic.twitter.com/x0KKrdtv1E

— 41 Strange (@41Strange) March 24, 2019

Берлинчани имат голяма слабост към белите мечета, надявайки се някое от тях да наследи популярността на Кнут, който стана любимец на цялата планета, когато се роди през 2006 г. в другата столична зоологическа градина. Той също почина преждевременно през 2011 г. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.