На второ място остана Италия, а на трето Русия

Холандия е големият победител на Евровизия. На второ място остана Италия, а на трето Русия. След месеци подготовка, 26 страни достигнаха до големия финал на тазгодишното издание на конкурса.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

🇳🇱 The winner of the Eurovision Song Contest 2019 is Duncan Laurence, representing The Netherlands with his song, Arcade! 👉 https://t.co/8ppA7om1Py@dunclaurence#DareToDream #Eurovision #NLD pic.twitter.com/iVduYXZY0y

— Eurovision (@Eurovision) May 18, 2019

Миналогодишната победителка Нета Барзилай връчи трофея на Дънкан Лорънс за изпълнението на песента "Arcade". Резултатът бе определен от комбинация от гласовете на експертното жури и зрителите от всички 41 страни участнички в конкурса.

Песента на Лорънс получи голяма популярност в сайтовете за сваляне на музика, откакто дебютира в началото на годината. Успехът не беше лесен.

Тазгодишното издание се оказа едно от най-оспорваните напоследък. Резултатът на Дънкан Лорънс беше много близък до този на изпълнителя от Швеция, а силно се представиха също и Русия и Северна Македония.

Победата е първа за Холандия от 44 години, което превърна Лорънс във водеща новина в страната. „Евровизия” се проведе в Израел, което доведе до призиви от редица организации за бойкот.

Преди старта на "Евровизия" 2019: Драконовски мерки за сигурност в Израел (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мадона пристигна в Израел за участието си на финала на "Евровизия" 2019

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.