Той обяви, че, ако бъде избран за евродепутат, ще работи за по-добрата информираност и прилагане на контрола

Смятам, че НФСБ е нужна партия за България. Това е по-различна партия, която е влязла в политика не за да взима, а за да дава. Това каза бившият вицепремиерът и кандидат за евродепутат Валери Симеонов в ефира на „Събуди се”.

„Най-скъпото се дава за България. Жертвал съм си фирмите, излязъл съм от тях и семейството  ми, което е в Бургас”, добави той.

Той заяви, че като евродепутат ще работи за по-добрата информираност и за по-качествено приложение на контрол от страна на евродепутатите. „Европейският депутат има право на запитвания, на въпроси към всички институции, има право да взима отношения по всички въпроси, не само в ЕП и аз ще използвам това. Контролът ще бъде свързан с подготовката на нормативните документи в ЕП още от самото начало и търсенето на обективна оценка на въздействието спрямо конкретния нормативен документ спрямо България, защото голяма част от директивите и регламентите ощетяват България”, добави той и обясни, че един от актовете репресиращи бизнеса у нас са промените в Закона за лекарствените средства в хуманната медицина. Съгласно тях всички малки аптеки трябва да направят големи разходи, за да контролират фалшивите лекарства. Според Симеонов това трябва да се прави от производителите.

Симеонов: Не виждам пряка връзка между евроизборите и тези за парламент

Симеонов обясни, че все още не може да се говори към кое политическо семейство ще се приобщи НФСБ в ЕП. „Трудно може се говори за политическо семейство на този етап, тъй като смятам, че ЕП ще бъде доста по-различен от сегашния, ще има нови политически семейства. Дали са популисти и кой ги определя като такива е друг въпрос, но очаквам, че ще има партии от патриотичния сектор, които да не са подвластни на Великите сили. Ние там ще бъдем”, уточни той.

„ЕС е под едно непрекъснато напрежение и натиск от външно въздействие, защото се явява най- големият икономически субект и като такъв се явява най-големият конкурент на САЩ и съответно на източните икономики”, каза още кандидатът за евродепутат.

„Патриоти за Валери Симеонов” представи листата си за евроизборите

Валери Симеонов обяви, че неговата равносметка до момента е предизборната му кампания и поясни: „Призивът към избирателите е да изберат хората на действието, хората, които са оставили за кратък срок зад себе си реални неща. Такъв е случаят с изграждането на преградно защитно съоръжения на границата с Турция. Това си е моя лична кауза, която от идейна фаза до завършването лично аз съм упражнявал контрол. Остава да няма преграда между християнска Европа и мюсюлманска Азия”, каза той.  

Лидерът на НФСБ заяви, че в последната половин година се забелязва непоследователност и липса на активност в БСП. "Корнелия Нинова лично ми обеща на мен и моите колеги от НФСБ да подкрепи предложението ни за минимална пения от 300 лв. в края на 2016 г., когато гласувахме бюджета за 2017 г., и не го направи", заяви Симеонов.

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.