Екшънът се е разиграл в Братислава

Ранени и арестувани след бой между футболни фенове на "Левски" и полски и холандски запалянковци. Екшънът се разиграл в Братислава. Агитка на "сините" е в столицата на Словакия за мача от предварителния кръг на Лига Европа между "Левски" и "Ружомберок", който ще се играе  в четвъртък вечер. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От клипове, споделени в социалните мрежи, се вижда мелето между сините фенове, привържениците на полския футболен тим "Краковия" и холандски запалянковци от "Аякс". 

Задържаните след мелето 45 българи бяха освободени. 

"Всички наши момчета са освободени към този момент. Доколкото ми е известно, словашката полиция е действала доста бързо и е установила, че нашите хора са били нападнати на място от холандци и поляци. Групата български привърженици е била атакувана от двойно, че и отгоре, повече на брой поляци и холандци", каза в ефира на NOVA председателят на фен клуба на "сините" Степан Хиндлиян.

Около 40 души са арестувани преди и по време на финала за Купата на България

In Bratislava, Cracovia Krakow + Ajax vs. Levski Sofia

A post shared by správce3 (@hooligans.cz) on Jul 10, 2019 at 1:03pm PDT

А brutal fight between ultras of Cracovia and Levski broke out in the old town of Bratislava tonight. More than 100 fans were involved, 20 got reportedly arrested. Both Cracovia and Levski play Slovakian opponents in the Europa League tomorrow pic.twitter.com/pbW7POgoDm

— mshumanov (@shumansko) July 10, 2019

В четвъртък от ФК "Левски" публикуваха и официална позиция в коментар на случилото се: "Скъпи левскари, ПФК "Левски" се обръща към своите най-верни и горещи привърженици, пристигнали в Словакия, за да подкрепят любимия отбор в днешния мач срещу "Ружомберок" от "Лига Европа".

Изразяваме своята благодарност, че ще можем да разчитаме на своя 12-и играч в двубоя тази вечер. По информация, получена в клуба, част от пътуващите сини фенове са били нападнати снощи в Братислава от холандски хулигани от агитката на "Аякс" и поляци от агитката на "Краковия". Българските фенове не са провокирали по никакъв начин нито местните жители, нито гостите на града.

Арестуваха 38-годишен пловдивчанин, пребил възрастен мъж преди мача за Купата

За щастие няма сериозно ранени наши фенове и всички задържани вече са освободени, което е още едно доказателство, че нямат вина за инцидента. Клубът е в контакт с привържениците на "Левски" и е готов да им окаже съдействие при необходимост".

Довечера на мача в Ружемберок се очаква да има около 500 фенове на "сините". Срещата ще бъде предаван директно по Diema Sport oт 19:30ч.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.