Това ще затрудни получаването на парични компенсации от жертвите му

Американският финансист Джефри Епстийн е имал състояние от 578 милиона долара и два дни преди да се самоубие в ареста, е вкарал парите в тръст, съобщава БГНЕС. Тръстът няма посочени бенефициенти, което прави по-трудно за жертвите на Епстийн да получат парични компенсации, ако успеят посмъртно да осъдят наследниците му.

Финансовият магнат Джефри Епстайн се самоубил в килията си

Два дни преди да се самоубие, финансистът е написал ново завещание, заведено пред съответните институции на Вирджинските острови, където Епстийн притежаваше частен остров. В завещанието пише, че всичките му средства се прехвърлят в "Тръст 1953", без да се уточнява кой е негов бенефициент. Посочва се още, че Джефри Епстийн има над 56,5 милиона долара в брой, акции за над 300 милиона, както и фиксиран доход от над 14 милиона. Освен това Епстийн е описал шест луксозни имота, включително апартаменти в Ню Йорк, Маями и Париж, както и повече от 18 милиона долара в "авиационни активи, автомобили и лодки".

След самоубийството на Епстийн: Освободиха от длъжност шефа на затворите в САЩ

Няколко жени вече заведоха дело срещу Епстийн за нанесени щети, когато са били в организирания от него кръг за сексуални услуги.

Според "Блумбърг" ще им бъде по-трудно да осъдят тръста, в който не е вписан никой като бенефициент.

Отстраниха от работа охранителите, позволили самоубийството на Епстийн

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.