Мегаполисът пустее заради мерките срещу коронавируса

Котките винаги са били част от Истанбул. В почти всеки магазин и апартамент в града има поне по една котка. Но в последно време те изглежда са единствените, обитаващи обикновено оживените улици на Истанбул, пише БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Причината за празните улици е призивът хората да останат вкъщи по време на епидемията от коронавирус, която се разпространява бързо по целия свят.

With people urged to stay at home cats now reconquer the streets of Istanbul amid #COVID19 outbreakhttps://t.co/h9x5feZ7qD pic.twitter.com/KerDZh4cAB

— DAILY SABAH (@DailySabah) March 26, 2020

Турция предприе мерки за затваряне на ресторанти, кафенета и обществени институции. Усилията за ограничаване на разпространението на пандемията на практика спряха живота в града. Пуст е и булевард „Истиклял“, който обикновено прелива от туристи от близо и далеч. Тъй като повечето фирми са затворени и много хора работят от вкъщи, обикновено оживените трамвайни спирки и метростанции са празни.

1196 нови заразени за денонощие в Турция

Едно от многото исторически и туристически места на Истанбул е „Eminönü“ с многобройните му магазинчета и кафенета в подлеза. Сега, когато са затворени, котките шестват и изследват празните коридори.

Sen her halinle güzelsin İstanbul.. pic.twitter.com/AArVJTFbuk

— İstanbul (@Resimlerle) March 26, 2020

Пустият площад „Султан Ахмет“ пък се превръща в перфектния парк за животните.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП