Досега Египет регистрира 656 случая на COVID-19, включително 41 смъртни случая

Голямата египетска пирамида беше осветена в понеделник вечерта с послания за единство и солидарност с онези, които се борят с коронавируса по целия свят, пише БГНЕС.

„Останете в безопасност“, „Стойте у дома“ и „Благодаря на тези, които ни пазят“, пробляснаха в сини и зелени светлини над извисяващата се структура на платото Гиза, югозападно от столицата Кайро.

Как механичната вентилация на дробовете спасява живота?

Досега Египет регистрира 656 случая на COVID-19, включително 41 смъртни случая. От общо заразените, 150 са се възстановили.

The pyramid of Khufu, the largest of the Giza pyramid complex, is illuminated with text encouraging to stay home, as Egypt ramps up its efforts to slow down the spread of coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Giza, on the outskirts of Cairo, Egypt pic.twitter.com/FL3BwFQ9ci

— Russell Boyce (@Cropperboyce) March 31, 2020

"Туристическият сектор е една от най-засегнатите индустрии, но нашият приоритет е здравеопазването", заяви министърът на туризма и антиките Халед ал Анани.

САЩ предоставят на Италия медицинска помощ за 100 млн. долара

Египет извърши мащабна дезинфекция на археологически обекти, музеи и други обекти в цялата страна. Заедно с това бяха наложени строги мерки за социално дистанциране, за да се намали рискът от заразяване сред 100-те милиона жители на страната. Туристическите и религиозните обекти са затворени, училищата са затворени, а въздушният трафик е спрян. Властите също така обявиха полицейски час през нощта и заплашиха с наказания, включително глоби и дори затвор за нарушаването на мерките.

Wonderful to see @UNESCO World 🗺 Heritage-listed #Giza pyramids in #Egypt 🇪🇬 lit up with public health messages to stop 🛑 #covid_19 pandemic! @NZinEgypt @MWahbaUN @UNDPEgypt @RDictus_ https://t.co/RiieDGUUlg

— Helen Clark (@HelenClarkNZ) March 31, 2020

В понеделник министерството на вътрешните работи заяви, че стотици са арестувани за нарушаване на заповедите на полицията. Световната здравна организация оцени отговора на Египет на пандемията като "силен и адаптиран към ситуацията". Но СЗО призова най-населената арабска държава в света да увеличи болничните ресурси, за да се подготви по-добре за потенциално по-широко разпространение на коронавируса. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП