Един от най-популярните коледни базари в Германия също се отменя

Властите в германския град  Дортмунд се отказаха тази година от традицията да издигат най-високата коледна елха в света, макар и подготовката да бе започнала, съобщи "Дойче веле", цитирано от БТА.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Украсиха коледна елха в Припят след аварията в Чернобил (ВИДЕО+СНИМКИ)

Заради пандемията от новия коронавирус базарът в Дортмунд, както и в повечето други големи градове в страната е отменен. Подготовката за елхата бе започнала доста преди да се вземе решение да не се организира базар и затова мнозина се надяваха, че гигантската елха отново ще украси главния площад на Дортмунд.

Елха в морето удиви жителите на Рио (ВИДЕО)

Местните власти обаче преустановиха подготовката на елхата и разпоредиха да се демонтира конструкцията. Градът изцяло поема разходите по тази дейност. Обикновено организаторите на базара поемат голяма част от разноските по елхата.

#Dortmund to dismantle 'world's largest' #Christmas tree due to #COVID threat pic.twitter.com/XhaFpMJIsn

— RT (@RT_com) November 7, 2020

Вече повече от 20 години най-високата в света жива коледна елха засиява преди рождественските празници на площада в германския град Дортмунд. За да направят 45-метровата елха, организаторите купуват 1600 европейски елхи от планинския район Зауерланд в Северен Рейн-Вестфалия. За украсата са използват множество гирлянди и 48 000 лампички. Цялата конструкция тежи около 40 тона, а стойността й е около 300 000 евро.

My tree's bigger than yours... Dortmund's Christmas market claims to have the world's largest Christmas tree made of up to 1700 individual red spruces from the Sauerland region, Germany pic.twitter.com/rXbhydI1Xl

— AFP news agency (@AFP) December 6, 2019

Страни, в които Коледа е забранена (ГАЛЕРИЯ)

The worlds biggest Christmas Tree in Dortmund, Germany ! 148 feet tall... WOW #HoHoHo pic.twitter.com/Io9jtwFmoz

— iRadio (@ThisisiRadio) November 25, 2014

Всяка година коледният базар в Дортмунд се посещава от около два милиона души. Това е едно от най-популярните празнични събития в Германия.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.