Вижте кои са носителите във всички категории

Номинираната за участието си в комедията „I Care a Lot” Розамунд Пайк спечели „Златен глобус” за най-добра актриса в категорията „Комедиен филм или мюзикъл”. В надпреварата за това отличие се състезаваше и българката Мария Бакалова. Тя беше номинирана за ролята си на Тутар във филма „Борат 2” на Саша Барън Коен.

Congratulations to Rosamund Pike - Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Musical or Comedy - I Care a Lot. - #GoldenGlobes pic.twitter.com/xDhAD2SYSO

— Golden Globe Awards (@goldenglobes) March 1, 2021

За наградата Бакалова се състезаваше със звезди като Мишел Пфайфър, Кейт Хъдсън и победителката Розамунд Пайк. Въпреки това мнозина я сочеха за фаворит.

„Борат 2” обаче получи „Златен глобус” в категорията за филмова комедия или мюзикъл, а Саша Барън Коен беше отличен за най-добър актьор в комедия.

Чадуик Боузман беше отличен посмъртно със "Златен глобус" за най-добър актьор във филмова драма "Ма Рейни: Майката на блуса",  а Андра Дей бе удостоена с приза за най-добра актриса в тази категория с ролята си в продукцията "Съединени американски щати срещу Били Холидей".

Филмът "Земя на номади" получи статуетка в категорията за най-добра филмова драма, а Клои Чжао взе отличието за най-добър режисьор за работата си по лентата. 

 

 

В ОЧАКВАНЕ НА "ЗЛАТНИТЕ ГЛОБУСИ": Ще стане ли Мария Бакалова първата отличена българка?

Анимационният филм „За душата” на „Пиксар” спечели „Златен глобус” за най-добра анимация, предаде Ройтерс. Агенцията коментира, че това е първата анимация на „Пиксар” с чернокож главен герой.

Публикация, споделена от Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial)

Първата обявена награда тази година беше за най-добър актьор в поддържаща роля. Тя отиде при Даниел Калуя за изпълнението му в „Юда и черният месия”, съобщи Асошиейтед прес.

Наградата за най-добър сценарий отива у Арън Соркин за „Процесът срещу Чикаго 7” на Нетфликс.

Кой е най-сериозният съперник на Мария Бакалова на наградите "Златен глобус"?

„Шитс крийк” взе отличието за най-добър телевизионен комедиен сериал. Поредицата беше наградена и в още една категория - за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал за изпълнението на Катрин О'Хара.

Марк Ръфало печели наградата в категорията за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал за ролята си в „Дотолкова съм сигурен”.

Джейсън Съдейкис грабна статуетката  за най-добър актьор в комедиен сериал за ролята си в "Тед Ласо". 

Наградата за най-добър чуждоезичен филм бе присъдена на корейско-американската продукция "Минари". 

 

Джон Бойега е отличен за най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионна поредица за изпълнението му в „Малка брадва”.

УСПЕХ В ХОЛИВУД: Мария Бакалова e първата българка, номинирана за "Златен глобус" (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Короната" беше отличен за най-добър телевизионен драматичен сериал. Призът за най-добър актьор и за най-добра актриса в тази категория отидоха съответно у Джош О'Конър и у Ема Корин за ролите им в същата поредица. 

Заради пандемията от коронавирус тази година церемонията, която беше отложена с два месеца, е без червен килим. Тя бе предавана на живо от двете крайбрежия на САЩ. Водещи на шоуто бяха Тина Фей и Ейми Полър.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.