В Канада се проведе протест срещу на ваксините срещу COVID-19

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо беше ударен от чакъл, хвърлен по него, докато преминаваше през събрали се на протест противници на ваксините срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Телевизионни кадри показаха как Трюдо и един от телохранителите му са ударени от неща, приличащии на бели камъчета, докато премиерът върви към автобуса, с който обикаля на предизборна кампания. Случката стана вчера в канадския град Лондон, провинция Онтарио. Либералната партия на Трюдо отмени проява в края на миналия месец поради съображения за сигурност, свързани с протестиращи хора против ваксините.

The Prime Minister of Canada was assaulted today. https://t.co/bF3SbzdlY0

— Adam Bolt 🇨🇦 (@AdamBolt13) September 7, 2021

Протест срещу мерките в Нидерландия (ВИДЕО)

По-късно премиерът омаловажи случилото се, като каза, че е възможно да е бил ударен в рамото и че веднъж пък е бил замерен с тиквени семки. Трюдо отправи вчера нападки срещу лидера на консерваторите Ерин О'Тул заради съпротивата му срещу задължителната ваксинация и определи протестиращите като "гневни тълпи" от антиваксъри.

Lock them up! It's a criminal offense attacking the Prime Minister of Canada. They've to be taught their lessons never play with Canada's democracy! https://t.co/0b6LJk3rfy

— Fadi 🇨🇦 🇲🇺 She/Elle- belle comme une poubelle (@TiMoudou) September 7, 2021"Нашият подход по отношение на ваксинациите е да се опитваме и да насърчаваме, да информираме и да работим с хората, но ние ще уважаваме техните лични решения за тяхното здраве", каза О'Тул.

Антиваксъри предизвикаха безредици в Лондон (ВИДЕО)

Либералите и консерваторите имат почти изравнени позиции според социологическите проучвания преди парламентарните избори в Канада на 20 септември.