В момента страната получава газ на цена от 270 долара за 1000 куб. м

Русия и Сърбия се споразумяха цента на газа от 270 долара за 1000 куб. м да се удължи за период от шест месеца, съобщи сръбският президент Александър Вучич след срещата си с руския президент Владимир Путин в Сочи.

„Сърбия получава изключителни условия за цената на газа от Русия“, каза Вучич, цитиран от РИА Новости, добавяйки, че количеството газ ще се увеличи за тези шест месеца. В момента Сърбия получава газ на цена от 270 долара за 1000 куб. м, като договорът изтича в края на годината.

"През следващите шест месеца Сърбия ще получава газ на цена от 270 долара за хиляда кубически метра", каза Вучич и добави, че това е много добра цена. "Това е спасение за нас. Няма да имаме проблеми с ток, газ или парно, както и с цялостното снабдяване. Президентът Путин ни помогна много с отношението си. Това беше моето предложение, той го прие", каза президентът.

Публикация, споделена от Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Сръбският президент Александър Вучич очаква руският му колега Владимир Путин да посети Сърбия през 2022 г. Той заяви това след разговорите с руския президент в Сочи, предаде РТС.

"След три часа ползотворни и добри разговори с руския президент Владимир Путин, му благодарих за гостоприемството и получих потвърждение, че ще посети Белград през следващата година", написа Вучич на страницата си в Instagram.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.