Сред участниците в групата е и лорд Себастиан Коу, президент на Световната атлетика

Големите звезди на тениса Серина Уилямс и Формула 1 Люис Хамилтън ще дадат по 10 милиона паунда на консорциум, който иска да закупи Челси. Начело на консорциума е бившият президент на Ливърпул и Бритиш Еъруейс сър Мартин Броутън, който е организирал група от инвеститори, които да поемат контролния пакет на акции на "сините".

Сред участниците в групата е и лорд Себастиан Коу, президент на Световната атлетика. Уилямс и Хамилтън ще бъдат включени в консорциума заради своя опит в изграждането на световен спортен имидж. Консорциумът ще бъде подкрепен и от американските милиардери Джош Харис и Дейв Блицър, които най-вероятно ще имат най-голямо влияние в управлението на клуба, ако сделката се осъществи.

Висшата лига отстрани Абрамович като директор на „Челси"

Chelsea : Lewis Hamilton et Serena Williams bientôt propriétaires ? https://t.co/SEy7pvHvVs

— CNEWS Sport (@CNEWS_Sport) April 21, 2022

Редица инвеститори изразиха желание да купят Челси, след като настоящият собственик на английския гранд Роман Абрамович бе санкциониран от британското правителство заради руската военна инвазия в Украйна. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.