Според нидерландски медии бившият играч на "Лудогорец" е жертва на убийство в нощен клуб в Ротердам

Бившият футболист на „Лудогорец” Джоди Лукоки е починал на 29-годишна възраст. По информация на нидерландски медии бившият играч на "Лудогорец" е жертва на убийство в нощен клуб в Ротердам. Това твърди и приближен до играча човек, потърсен за коментар.

In Memoriam | Jody Lukoki#peczwolle

— PEC Zwolle (@PECZwolle) May 9, 2022

Тъжната вест беше съобщена и от един от бившите клубове на фланговия футболист – „Цволе”. Именно от нидерландския клуб Лукоки бе привлечен в Разград. 

Полицията в Ротердам е получила сигнал за убийство на 29-годишен мъж в 5:30 събота сутринта, като основен заподозрян е лице, задържано за изнасилване и убийство на 43-годишна жена през 2017 година.

След инцидента Лукоки е бил откаран в болница и няколко минути по-късно е починал.

Властите все още разследват случая. Изискани са записите от охранителните камери.

Въпросният нощен клуб е затварян на няколко пъти в последните години заради инциденти, свързани с насилие.

От "Лудогорец" изразиха съболезнования към семейството на Лукоки в официалния си сайт. Конгоанското крило игра в Разград 5 години, като стана четири пъти шампион на България , записвайки 157 мача и 30 гола във всички турнири.

Освен за „Цволе” и „Лудогорец”, роденият в Киншаса футболист е преминал още през „Аякс”, чийто юноша е, „Камбуур” и „Малатияспор”. За последно Лукоки игра за „Твенте”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.