Някои от посетителите включиха във визиите си образа на котката Шупет, която моделиерът водеше навсякъде със себе си

Знаменитости в пищни тоалети от букле, дантела и сатен, покрити с перли, кристали и пера завладяха цветния килим пред музея „Метрополитън“ в Ню Йорк. Институтът по костюми посрещна около 400 прочути гости от модната и развлекателната индустрия за „Мет Гала“, най-бляскавото събитие в модния календар за годината.

Всички те трябваше да се съобразят с темата на вечерта „Карл Лагерфелд“ и да отдадат с тоалетите си почит на големия дизайнер и дългогодишен ръководител на „Шанел“, който почина през 2019 г. Мнозина от гостите заложиха на елегантни визии в черно и бяло, а други предприеха по-смел подход към темата.

Някои от посетителите включиха във визиите си образа на котката Шупет, която моделиерът водеше навсякъде със себе си и на която завеща милиони. ДОДЖА КЕТ Сред тях бяха Доджа Кет и Джарет Лето. Певицата беше преобразила лицето си изцяло с очна линия и дълги мигли. Тя беше в бляскав тоалет с качулка с котешки ушички обшит с 30 000 кристали. ДЖАРЕТ ЛЕТО От своя страна Джарет направи истински моден пърформънс – първоначално той се появи в огромен котешки костюм, копие на Шупет. Всички се чудеха кой е това преди актьорът да разкрие самоличността си и да се преоблече в сако и панталон. ЛИЛ НАС ЕКС Рапърът Лил Нас Екс беше една от звездите с най-провокативни визии на бала. Цялото тяло на музиканта беше покрито със сребърна боя и инкрустирани перли и кристали. За визията му се беше погрижила гримьорката Пат Макграт.На лицето си той имаше маска и мустаци, което отново препращаше към образа на котката Шупет. Визията му беше завършена с обувки на огромни платформи. ДЖАНЕЛ МОНЕ Джанел Моне направи театрален моден стриптийз пред всички, пристигайки на събитието в черно-бяло палто на Thom Browne, Тя съблече връхните си дрехи и разкри прозрачна конусовидна рокля с телена рамка върху бикини с шипове. В ръцете си Джанел носеше малка бяла чантичка във формата на котка.