В понеделник стана ясно, че той е диагностициран с онкологично заболяване

Британският крал Чарлз III беше диагностициран с рак, само седмица, след като излезе от болница. Там той претърпя операция заради уголемена простата. Информацията за новата диагноза на 75-годишния монарх официално беше съобщена от Бъкингамския дворец и светкавично обиколи света.

Крал Чарлз III е диагностициран с рак

Новината предизвика вълна от съпричастност към кралското семейство от цял свят - както от потребители в социалните мрежи, така и от редица световни лидери.

Във вторник дойде и важно уточнение, според което не става дума за рак на простата - единственото ясно е, че самата онкологична диагноза е установена по време на операцията отпреди няколко дни заради уголемена простата. Именно защото все още не е съобщена точната диагноза, е трудно да се направят прогнози как и колко дълго ще протече лечението.

"Мисля, че това е много тъжно. Още не е минала и година от коронацията. Мислите ми са с него, със семейството му. Надявам се, че те ще се обединят около това и че той ще се оздравее бързо", сподели жителка на английската столица.