МВР е влязло в сградата на застрахователната компания „Лев Инс“ по неотложност

Служители на правоохранителните органи, маскирани с качулки, влязоха в сградата на застрахователната компания „Лев Инс“, научи NOVA. По информация на наши източници акцията е във връзка с убийството на Алексей Петров.

Около 12:00 часа МВР влезе в сградата на бул. „Черни връх” по неотложност, тоест без санкцията на прокуратурата и съда. Предстои Софийската градска прокуратура да бъде уведомена за действията на униформените.

Офиси в сградата имат както „Лев инс”, така и Съюза за стопанска инициатива – и двете свързани с Алексей Петров. От застрахователната компания обясниха, че действията на полицията са били насочени към друга фирма, занимаваща се с киберсигурност, която е наемател в тази сграда, както и в помещения на Съюза за стопанска инициатива, съобщиха от „Лев инс". В позицията се казва още, че два етажа са били блокирани, а служителите изолирани. 

„Действията по разследването нямат нищо общо с компанията „Лев Инс”, а с друга фирма, която има офиси в тази сграда - наемател е. Тази компания по някакъв начин има отношения с „Лев Инс” – партньорски отношения, както всяка една компания в областта на киберсигурността”, коментира пред репортери Явор Колев, директор „Информационни технологии и киберсигурност” в застрахователната компания.

Официална позиция, изпратена от "Лев Инс", гласи следното: "Във връзка с полицейската акция в офис-сградата на бул. "Черни връх" 51Д, заявяваме, че действията на органите на реда не са свързани с дейността на застрахователна компания ЛЕВ ИНС. Действията са насочени към компания, която е наемател в сградата, както и помещенията на Съюза за стопанска инициатива. Бяха отцепени два етажа, а служителите изолирани и лишени от комуникации".

От Съюза за стопанска инициатива също изпратиха позиция до медиите:

Полицейската акция в офис-сградата на бул. "Черни връх" 51Д, в която се помещава офисът на Съюза за стопанска инициатива, не е насочена нито към администрацията, нито към членове на ССИ. Действията на органите на реда не са свързани и с дейността на организацията.  Те са насочени към друга компания, която е наемател в същата сграда. Етажът, на който се намират офисите на ССИ, беше само огледан от полицията. Уверяваме всички членове на ССИ, че организацията надлежно и стриктно продължава да изпълнява своите ангажименти и дейност”, се казва в позицията.

Последната информация, която се знае за досъдебното производство за  убийството на Алексей Петров, е, че Прокуратурата потърси за помощ ФБР, за да му разкодират телефона.