Това бе поредната събота на протест в британската столица

Над 200 000 души демонстрираха в Лондон с искане за незабавно прекратяване на огъня в Ивицата Газа, предаде ДПА. Това бе поредната събота на протест в британската столица против военната операция, предприета от Израел в отговор на нападението, извършено от палестинското ислямистко движение "Хамас" на 7 октомври. Речи на проявата, организирана от активистките групи Кампания за солидарност с Палестина, "Спрете войната" и Кампанията за ядрено разоръжаване, произнесоха бившият лидер на Лейбъристката партия Джереми Корбин и актьорът Халид Абдала, участващ в сериала "Короната".

Британската полиция съобщи, че е задържала на демонстрацията мъж, който призовавал за оказване на подкрепа на забранена терористична организация.

Израел оттегли преговорния си екип от Доха, "Хамас" довел преговорите до задънена улица

Корбин, който сега е депутат в Камарата на общините и бе представен от организаторите като "народния премиер", разкритикува правителството на Консервативната партия за "зловещата, ужасна оръжейна търговия с Израел". Вашата военна подкрепа причинява толкова много от проблемите", обърна се той към президента на САЩ Джо Байдън.

43-годишният Абдала, който играе Доди ал Файед в сериала "Короната" на Netflix, довери, че е присъствал на пропалестинска демонстрация, когато е бил на 3 години, и сега е взел своите деца със себе си. Надявам се да не им се налага да идват на площад "Трафалгар" в центъра на Лондон "след 20, да не говорим след 40 години", "за да искат справедливост, за да искат край на окупацията", каза британският актьор от египетски произход.