От партията определят поведението на Благовест Георгиев като недопустимо

"Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет оценяват поведението на колегата Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. Ще приемем без колебание оставката му  от позицията общински съветник". Това се казва в позиция на партията по повод инцидента, при който общинският съветник и член на Комисията по безопасност на движението избяга от катастрофа, предизвикана от него и отказа тест с дрегер.

Член на Комисията по безопасност на движението бяга от ПТП. Отказва тест с дрегер

Както NOVA съобщи, инцидентът се е случил в петък вечер. На ул. „Драган Цанков” и „Кирил Видински” са се ударили две коли, като виновният шофьор е опитал да напусне мястото на катастрофата, но е спрян на няколко пресечки от инцидента. Видимо е бил употребил алкохол, но е отказал тест за алкохол и наркотични вещества.

Председателят на СОС Цветомир Петров заяви, че очаква и ще приеме оставката на общинския съветник Благовест Георгиев. „Поведението му е неприемливо за всеки човек и абсолютно недопустимо за публична фигура. Той трябва да понесе своята отговорност пред закона, но и като общински съветник като подаде оставката си, която очаквам и ще приема, защото хората, които са го избрали няма как да му имат повече доверие“.

„Ние сме избрани с гласовете на софиянци и трябва да отговаряме достойно на техните очаквания всеки ден“, посочва още шефът на градския парламент.

От своя страна и столичният кмет Васил Терзиев поиска оставката на Георгиев. "Правилата и законите трябва да важат еднакво за всички. Поведението на Благовест Георгиев, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, е недопустимо и несъвместимо с нашите ценности и принципи, и в пълно противоречие с поетия от нас ангажимент за безопасност и сигурност в нашия град. Отговорното поведение изисква едно - оставка", категоричен е той.

На свой ред и председателят на групата на ПП-ДБ-СС Борис Бонев се присъедини към недоволството на Терзиев.  "Позицията на "Спаси София'' е категорична - Благовест Георгиев, общински съветник, излъчен от квотата на 'Продължаваме Промяната", трябва незабавно да подаде оставка и да напусне СОС. След това да понесе всички законови последствия за абсолютно недопустимото и опасно поведение да шофира, след като е употребил алкохол. Извинявам се и ме е срам, че като председател на общата група на ПП-ДБ и "Спаси София", се налага да пиша подобни публикации. Независимо дали си на публична позиция или не, никой няма право да застрашава живота и здравето на другите, заради безразсъдното си поведение", подчерта той.