Те не си дават реална представа за това, което са сътворили, допълни той

Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили и за онова, което може да се направи, а търсят по всякакъв начин да прехвърлят собствената си вина на някой друг. Това каза в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, визирайки ПП-ДБ.

"Отново сглобка? Много зависи кой как ще се представи, кой от тях има интегритет, за да участва в подобни разговори", каза още лидерът на ГЕРБ.

ПП-ДБ: Второто плащане по Плана за възстановяване е блокирано

По-рано акад. Николай Денков от ПП-ДБ заяви, че ГЕРБ саботира Плана за възстановяване и устойчивост и правосъдната реформа, защото законите в комисии не се придвижват напред.

"Не мога да повярвам, че ПП-ДБ са казали такова нещо. Преди 3 години ГЕРБ вкара България в Европейския банков съюз, остави абсолютно готов, договорен с Еврокомисията ПВУ. Да кажеш, че ГЕРБ са виновни, е несериозно. Акад. Денков да отговори защо 3 години, след като бяха в кабинети, само България нямаше план", настоя Борисов.

Колкото до исканата от „Възраждане” оставка на Росен Желязков като председател на НС, Борисов заяви, че това са емоционални изблици на несигурност и неспособност.