Вижте как да ги приготвите

Тиквичките измивате добре и без да ги белите, настъргвате на средна степен на рендето. Осолявате ги и слагате в ситен гевгир тип голяма цедка, а него върху купа, в която да попада отцедената течност.

Канелените кифлички са любимият сладкиш на шведите

След 30 минути притискате тиквичките, за да пуснат евентуалната останала течност и ги прехвърляте в купа. Към тях добавяте кашкавала и ситно нарязания магданоз. Киселото мляко смесвате със сода и когато шупне, добавяте яйце и разбърквате. Тази смес слагате в купата, осолявате и прибавяте брашното. Разбърквате сместа. Фурната загрявате на 180 градуса, а голяма тава покривате с хартия за печене, която леко намазвате с олио. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase