Има един задържан по случая

Четирима души са ранени при масов бой с бухалки и метални тръби в Ловешко. Има и един задържан по случая. Сбиването е станало в събота срещу неделя в центъра на село Български извор – пред кметството и полицейския участък.

Сред пострадалите е Денис Малинов от село Елешница. Той и приятелите му твърдят, че група от село Галата ги е нападнала в дискотеката.

„Група от Галата и кметът – организатор на групата - Младен Младенов, дойдоха пред дискотеката и започнаха да ни гледат на кръв. 15 минути по-късно ни казаха да не излизаме, защото ще умрем”, разказа Малинов.

„Спряха музиката, запалиха осветлението и ни казаха да си платим сметката. Платихме и тогава загасиха лампите и влязоха 15 души с бухалки, може и повече да бяха”, заяви друг от пострадалите. Младежите казват, че са потърсили помощ в болница. Ще си извадят и медицински свидетелства.

Осем задържани след масов бой с ранен в Пловдивско

Кметът на Галата отхвърли обвиненията, но потвърди че е бил в дискотеката във въпросната нощ. За да предупреди собствениците, че може да стане побой.

„Казах на собствениците: „По-добре отидете им кажете, че затваряте и да излязат навън. Да не стане скандал” Моят син… Да, беше там”, заяви Младен Младенов, кмет на с. Галата.

Младенов потвърди за стар конфликт между неговия син и единия младеж от пострадалата компания. „Тези момчета постоянно правят проблеми. Където и да отидат. Сигурно употребяват някакви вещества, защо правят проблеми”, подчерта Младенов.

Четирима мъже и жена пребиха младеж след пиянски скандал Кметът на Галата беше категоричен, че щял да съди компанията за уронване на престижа му. От полицията в Ловеч заявиха, че са на етап „проверка“. Във въпросната нощ е имало само един задържан – 32-годишен мъж. Тепърва случаят ще се докладва  на прокуратурата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase