Една от проблемните точки ще бъде магистрала „Струма”

Засилен трафик в днешния и утрешния ден очакват от Пътна полиция заради началото на дългата серия почивни дни около Великден. Въпреки че 2 май е работен ден, той беше обявен за неучебен и за това много хора ще слеят почивката си.

МВР започна подготовката с мерки по различни направления. Пътна полиция ще следи трафика, патрулите ще следят за обществения ред, а пожарната ще бъде на крак около храмовете.

Границите също ще работят с максимален брой служители.

„Подсигурени са достатъчен брой служители, които да извършват граничните проверки. ПРи необходимост ще бъдат викани допълнително служители”, заяви Светослав Шарлаганджиев, главен комисар в отдел „Гранични проверки” в Гранична полиция.

Дъжд или некачествено строителство: Каква е причината за свлачището на „Струма” (ОБЗОР)

„Извършени са 1870 проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност. От тях 1473 проверки н аправославни храмове и 397 проверки на хотели и хижи. Целта на проверките беше да се избегнат рискови ситуации”, заяви Георги Толин, комисар в ГДПБЗН

Една от проблемните точки ще бъде магистрала „Струма”, където едното платно между Перник и София остава затворено заради скъсване на подпорната стена и изсипване на стотици тонове земна маса. От Пътна полиция съветват шофьорите при възможност да избягват този пътен участък.