Тя обяви, че е готова да се откаже от имунитета си

Лена Бориславова с първи коментар на разследването за документно престъпление, свързано освобождаването на Кирил Петков от Управителния съвет на сдружението „Да запазим Корал”. В събота сайтът „Бивол” излезе с публикация, че Петков е станал служебен министър на икономиката с фалшифицирани документи, представени на Агенцията по вписванията от Бориславова.

Прокуратурата проверява Лена Бориславова заради документи, свързани с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Тя определи случващото се като „политическа атака” в навечерието на изборите. И изрази готовност да се откаже от имунитета си, в момента, в който той „бъде пречка за разследване”.

„Много бих искала да разкажа какво се случи при отписването на Кирил Петков от това сдружение с нестопанска цел, но когато има досъдебно производство, не трябва да се говори публично. За да не се дава шанс за нови атаки и сюжети пред прокуратура и най-вече ДАНС (пазителите на националната сигурност при смени в управителни съвети на нестопански субекти). Когато всичко свърши, ще разкажа в подробности”, обяснява тя.

Бориславова поздравява Антикорупционния фонд за публикувана информация, която по думите ѝ показва, че Мартин Божанов - Нотариуса е бил сътрудник на МВР.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase