Това съобщи за NOVA адвокатът Пламен Борисов

ДНК експертиза е потвърдила, че бившият депутат Велико Минков е биологичен баща на по-малкото дете на Габриела Славова-Пеева, обвинена за убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев. За резултатите съобщи самият той, който води дело за бащинство. Защитата на Пеева, която преди дни беше пусната под домашен арест, пък ще търси съдействие от главния прокурор децата да й бъдат върнати.

Още преди да се роди детето, през лятото на миналата година Велико Минков е завел дело за бащинство.  

„Най-сетне това, което зова, се случи. За мен е абсолютно очаквано, знам си резултата. Нямам абсолютно никакво съмнение от първия ден”, сподели Минков.

И разказва, че момченцето е вече на 7 месеца. За него и по-голямото дете на Габриела се грижат родителите на убития ѝ съпруг.

„Много добре се гледа, включително и от сестрата на Пейо”, разказа Велико Минков. Адвокатът му Пламен Борисов, обясни, че въпреки ДНК експертизата делото не е приключило.

„Той ще стане юридически баща на детето си едва, след като този процес завърши с влязла в сила решение. Това може да стане с години. Затова апелираме към законодателя спешно да промени закона да не е необходимо да се водят толкова дълги дела”, коментира Борисов.

Габриела Пеева, обвинена за убийството на мъжа си: В България има правосъдие, излязох, за да си гледам децата

А сестрата на убития Пейо  - Милена Йорданова, смята, че Габриела използва децата като претекст, за да стои под домашен арест. Споделя, че на племенника ѝ, който е на 6 г., са нанесени травми.

„Ще трябва да живее без баща, ще трябва да живее с мисълта, че майка му е убийца – нещо, което социалните и психолозите настояха да му бъде казано. Голямото дете многократно споделя, че е оставено само с бебето. В багажа на децата беше намерен мелатонин, който им е даван сигурно, за да ги приспива”, разказа Йорданова.

Въпреки че вече два дни е под домашен арест, Габриела не е виждала децата си, казва адвокатът ѝ Димитър Вълков. И припомня,че тя не е с отнети родителски права.

„Двете деца на Габриела Славова са откраднати и са отведени на неизвестен адрес и то със съдействието на полицията. Апелираме към всички социални служби към ПРБ, която нехае, и ще потърсим съдействието на гл. прокурор децата на Габриела Славова да ѝ бъдат върнати”, призова Вълков.

Велико Минков: При съвпадение на ДНК експертизата ще настоявам да отглеждам сина си

„Един човек, който е обвинен в убийство на близък, да му се даде такова голямо доверие веднага, просто защото го е поискал, според мен е неразумно”, твърди Минков.

Според защитата на Габриела бащата на Пейо Пеев се разследва за заплаха с убийство.

„Страхуваме се от обстановката, в която живеят тези деца, тъй като в 6 РУ има образувана полицейска проверка. Тя е за това, че Орлин Пеев е заплашил с убийство социалната работничка, която е настанила децата на неизвестния адрес”, разказа Вълков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase