Когато бил на 11 години станал последовател на хиндуистката богиня Амба

Йоги Пралад Джани, известен като Чундадивала Матаджи почина в село Чарада в Гуджарат на 26 май 2020 г. Животът му остана енигма за учени, лекари и хора.

Повече от 70 години твърдял, че не е приемал храна и вода, поради което става световен феномен. По негови думи е роден през август 1929 г. Той е бил индийски монах-дихарис. Според самия него е напуснал дома си на седемгодишна възраст и отишъл в джунглата.

"В клетката": Историята на Фариба от Иран, която се бори за правата на жените

Когато бил на 11 години станал последовател на хиндуистката богиня Амба. Оттогава той избира да носи рокля като жена, поклонница на Амба. Включително червено сари, бижута и пурпурни цветя, вплетени дългата му до раменете коса. Той носи бинди и синдур, както омъжените индуски жени. Затова е известен като Матаджи. 

Той вярвал, че богинята му осигурява течна храна или вода, която пада през дупка в небцето му, а това му позволява да оцелее без да се храни по нормален начин. От 1970 г. живял в отшелник в пещера в тропическите гори близо до храма Амбаджи в Гуджарат. Събуждал се в 4 сутринта всеки ден и прекарвал по-голямата част от времето си в медитация.

Според учени Прахлад Джани влиза в контакт с течности само при гаргара и къпане. За 15 дни наблюдение, проведено през 2010 г., той не е ял и пил, нито е ходил до тоалетна. Въпреки това лекарите казват, че всички тестове на Пралад Джани са нормални и е бил в добро здраве.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcas