За визитата на председателката на Европейския парламент съобщи украинският ѝ колега

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола пристигна на изненадващо посещение в Киев. Информацията съобщи председателят на Върховната Рада Руслан Стефанчук във Facebook, цитиран от “Укринформ”.

"Всеки ден страната ни доказва своята привързаност към идеалите и ценностите на демокрацията. Идеали и ценности, за които се бори смелият, храбър и неукротим украински народ. За правото да бъдем свободни. За своята независимост и суверенитет", написа Стефанчук. "И в този важен ден се радвам да приветствам председателя на Европейския парламент Роберта Мецола в Киев", добави той. 

ЕС постигна принципно споразумение за използването на приходите от замразени руски активи

Според Стефанчук Европейският парламент несъмнено е в челните редици на подкрепата за Украйна и е първата институция на ЕС, която се е застъпила за предоставянето на Украйна на статут на кандидат за членство.

"Европейският парламент винаги е имал силен глас, когато е ставало дума за създаването на международна коалиция в подкрепа на нашата борба за свобода и европейски ценности, когато е ставало дума за доставката на оръжия за Украйна и за засилване на санкционния натиск срещу Русия. И Украйна винаги ще оценява това", пише още Стефанчук.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase