Кои са най-често задаваните въпроси на тема бременност

Неотдавнашно проучване установи, че 67% от майките смятат, че интернет е техният спасителен пояс по време на бременност, което им позволява да задават въпросите, които са твърде смутени да зададат в реалния живот.

Средно анкетираните майки биха задали повече от 1000 въпроса през деветте месеца, като търсенето в интернет е най-честият начин за питане (67%), следвано от питане на акушерка (59%), говорене с майка си (48 %) или приятелки (46%).

56% от анкетираните майки смятат, че са задали повече въпроси в Google, отколкото на хора в реалния живот, като 6 от 10 са признали, че са търсили неща, на които вече знаят отговора.

На много от въпросите по време на бременността и след това отговори ще чуете по време на първо голямо целодневно БЕЗПЛАТНО Събитие на „Ох, на мама!“ за бременни и родители, което ще се проведе на 19 май 2024 г. в Event Space 2020, гр. София. (https://ohnamama.bg/event)

Водещи ще бъдат гл. редактор на Ohnamama.bg Наталия Такова-Мазгарева и писателят Георги Блажев - какво разказват те за родителството и събитието - вижте във видеото горе.

!!! Местата са ограничени, а пълна програма и бърза регистрация можете да направите ТУК (https://ohnamama.bg/event/all)

Събитието е разделено логически в три панела – Бременност, Новородено и Дете и събира най-важната информация за бъдещи и настоящи родители на едно място.

"Поради големия интерес към събитието и бързото запълване на местата за отделните лекции, екипът на Ohnamama.bg взехме решението да дадем възможност на още хора да се регистрират и дойдат, за да могат всички бъдещи и настоящи родители да се срещнат на живо с прекрасните експерти, които се включват с безценния си опит. Благодарим ви за доверието, мили родители! Очакваме ви на 19 май в Event space 2020", казва гл. редактор на сайта Наталия Такова-Мазгарева.

По-долу ще намерите едни от най-често срещаните въпроси според Google на тема бременност:

Идеи за имена? Колко голямо е бебето сега? Къде мога да купя дрехи за бременни? Колко трябва да кача по време на бременност? Мога ли да приемам обезболяващи по време на бременност? Какви храни трябва да ям повече по време на бременност? Средства срещу сутрешно гадене? Какви са леките болки по време на бременност? Какви витамини и минерали е важно да приемам по време на бременност? Какви добавки трябва да приемам по време на бременност? Защо имам болки в гърба по време на бременност? Колко дълго продължава сутрешното гадене? Как изглежда бебето сега? Защо се чувствам толкова уморен? Мога ли да ям фъстъчено масло/риба/сирене? Колко фолиева киселина трябва да приемам? Как да спя по-добре? Кога започва да ми личи, че съм бременна? Нормално ли е кървенето по време на бременност? Как да дали бременността протича нормално? Пренатална грижа по време на бременност? Кои храни са добър източник на фолиева киселина? Как да пътувам по време бременност? Безопасно ли е да правя секс, докато съм бременнна? Защо имам главоболие по време на бременност? Мога ли да спортувам по време на бременност? Чува ли ви бебето? Мога ли да излекувам сутрешното гадене? Безопасна ли е за ядене майонезата по време на бременност? Кога ще спре да ми е зле?  Защо толкова често ходя до тоалетната? Кога трябва да спра да летя със самолет по време на бременност? Как да избера акушер-гинеколог? Колко витамин D трябва да приемам, когато сте бременна? Може ли да имам фалшив положителен тест за бременност? Мога ли да ям бри и камамбер по време на бременност? Ще усети ли бебето, че правя секс? Запек при бременност – какво да правя? Защо глезените ми се подуват? Как мога да разбера дали съм бременна с близнаци? Трябва ли да говоря на бебето, докато е в корема ми? Какво означава, ако имам високо кръвно? Колко големи ще станат гърдите ми по време на бременност? Трябва ли да пускам весела музика на вашето бебе? Защо нямам сутрешно гадене? Идеи за разкриване на пола на бебето? Кървене от носа по време на бременност – нормално ли е? Идеи как да кажа, че съм бременна Болки в пъпа по време на бременност? Какво е моларна бременност?

Запишете се ТУК, местата са ограничени! (https://ohnamama.bg/event/dete)

Събитието на „Ох, на мама!“ за бременни и родители се осъществява с подкрепата и доверието на нашите генерални спонсори УСБАЛАГ "Селена" ТБ "Селена целс" и верига хипермаркети Kaufland , както и нашите спонсори от Дентална клиника Петър Дучев Kids, компанията за дермокозметика Laboratorios BABÉ, групата от фармацевтични компании Valentis, управляващото фондове дружество ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, марката производител на бебешки колички и продукти Mutsy“.