"Едно от най-хубавите неща, които са се случвали на България в последните години, е членството ни в ЕС", категоричен е Асим Адемов

„През последните 30 години общото усилие на цяла България беше да приобщим нашето отечество в обединена и демократична Европа – дом на свобода и мир. Това не са клишета, трябва да ги отстояваме”. Това заяви евродепутатът Андрей Ковачев в Деня на Европа на емблематичната метростанция „Европейски съюз“. Сред присъстващите бяха Росен Желязков, Йорданка Фандъкова, Георги Георгиев, Рая Назарян, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Адемов и други.

Бившият председател на 49-ото Народно събрание Росен Желязков отбеляза, че трябва да бъдем обединени в разбирането, че стабилна България може да е в сигурна Европа. Приносът на България в Европа е безценен, каза той.

Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова сподели, че европейски комисар е нарекъл проект за пример метрото в столицата – то обслужва над 300 хиляди души на ден. „Символът на европейската солидарност е в нашия град – София, това е проектът за метрото. Намираме се на метростанция „Европейски съюз“, за да може софиянци да знаят какво значи европейската солидарност. Метрото е за хората!“, добави още тя. 

„Пресечна точка”: За Деня на Европа и посланията в предизборната кампания

Заместник-председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев отбеляза, че София е не просто европейска столица, а пример за европейски успехи. „Срещу всеки лев от данъците на софиянци успяхме да привлечем по 1 евро по европейски проекти, така успяхме да изградим най-модерното метро – 52 км, продължаваме с още 10“, категоричен бе Георгиев.

Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи в Брюксел сподели, че за него като гражданин станция „Европейски съюз“ е символ на всички негови европейски свободи. Той припомни искането на българските превозвачи за представителство и достъп на бизнеса на единния европейски пазар.

Асим Адемов бе категоричен, че едно от най-хубавите неща, които са се случвали на България в последните години, е членството ни в ЕС. „То трябва да се отстоява и защитава. Членството на България в ЕС значи, че членуваме в огромна територия на демокрацията. Честит празник”, каза Адемов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase