Дъждовете вече ще са слаби и на по-малко места

Днес времето ще остане облачно, с валежи главно в Южна България. Дъждовете обаче вече ще са слаби и на по-малко места. В крайните северни райони след обяд дори слънцето ще се покаже.

В цялата страна ще духа хладен североизточен вятър. В Източна България скоростта му ще достига 70-80 км/ч. Затова за няколко области е в сила жълт код за опасно време.

Колаж: НИМХ

Именно вятърът ще задържа температурите ниски. Максималните ще са от 13-14 градуса във високите западни полета до 21-22 по поречието на Дунав.

В планините ще се задържи облачно, мъгливо и студено. На много места ще превалява дъжд, а районите над 2000 метра се очакват и снеговалежи. Вятърът ще е умерен и студен от североизток и температурата на 1500 метра ще достига едва 4-5 градуса, а по върховете ще е отрицателна.

Дневните температури ще се повишат до 22-23 градуса. От неделя атмосферата в страната отново ще бъде нестабилна. Ще се заоблачи и следобед на много места ще превали и прегърми. Увеличава се и рискът от нови градушки и локални наводнения. Температурите ще останат около 20 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase