Той оставил пострадалия да лежи на земята и си тръгнал

Окръжната прокуратура в Плевен повдигна обвинение на 38-годишен мъж за опит за убийство. Това съобщиха днес от пресцентъра на държавното обвинение.

Мъжът е задържан за това, че в Койнаре, община Червен бряг, умишлено се опитал да умъртви 61-годишен свой познат. Случаят е от вечерта на 6 май, когато пострадалият е намерен в безпомощно състояние на улица в града. Настанен е за лечение в болнично заведение, за живота му няма опасност.

Откриха мъж с прободни рани за улица в Плевенско

Вечерта на 6 май двамата били гости в дома на техни познати в град Койнаре. Тъй като обвиняемият проявил негативно отношение към пострадалия, бил помолен да напусне. Той си тръгнал, но причакал на улицата другия мъж и му нанесъл две прободно-прорезни рани, които проникнали в гръдната кухина. Оставил пострадалия да лежи на земята и си тръгнал. По-късно той е открит в безпомощно състояние и откаран в Спешна помощ.

От прокуратурата добавиха, че са разпитани свидетели и са назначени необходимите експертизи. Открит и иззет е ножът, с който е извършено престъплението.