Двама пътници са в тежко състояние

Седем души загинаха, след като пътнически автобус падна в река Мойка в центъра на Санкт Петербург. Други двама са в тежко състояние, съобщи руското Министерство на извънредните ситуации.

Видео: Reuters

"Спасителите са извадили девет души от потъналия автобус. Двама са в тежко състояние, а четирима са в състояние на клинична смърт. Провеждат се реанимационни мероприятия. Трима души, за съжаление, починаха", пише в прессъобщението на руското ведомство. Спасителните операции на мястото на инцидента са приключили. "В момента водолази закрепват сапани, за да извадят автобуса от водата", допълва министерството.  

Излечение автобуса из Мойки.#Питер, Большая Морская, 69, Поцелуев Мост, Мойка, 10.05.24 pic.twitter.com/xXpCEzuCxH

— Vagabönd - Биокомар НАТО🦟 (@Wild_Vagabond_) May 10, 2024

Според властите шофьорът на автобуса е загубил контрол върху превозното средство. По случая са образувани две наказателни дела.

Излечение автобуса из Мойки.#Питер, Большая Морская, 69, Поцелуев Мост, Мойка, 10.05.24 pic.twitter.com/RcJ95BhQ8U

— Vagabönd - Биокомар НАТО🦟 (@Wild_Vagabond_) May 10, 2024

Главното управление на руското вътрешно министерство в града съобщи, че шофьорът на авариралия автобус е задържан. Досега компанията, собственик на падналия вавтобус, е подвеждана под наказателна отговорност 23 пъти и е глобявана с общо 3 600 000 рубли (около 36 000 евро).

В Санкт-Петербурге пассажирский автобус свалился с моста в речку Мойка. Внутри автобуса 20 людей, которых пытаются сейчас достать из реки. П.С: Теперь точно не свинки ! ) pic.twitter.com/z3uAzKCbYY

— Jonny Mnemonik (@JMnenonik) May 10, 2024