Според Песков контактите за задържаните лица трябва да се осъществяват в пълна тишина и абсолютно дискретно

Кремъл заяви, че руският президент Владимир Путин не е имал никакъв контакт с Доналд Тръмп, след като бившият американски държавен глава заяви, че ще използва връзките си с Путин, за да бъде освободен от руски затвор репортерът от "Уолстрийт джърнъл" Евън Гершкович, предаде „Ройтерс”.

Песков: Русия и Москва водят преговори за размяна на Еван Гершкович (ВИДЕО)

Тръмп написа в своята социална медийна платформа "Truth Social”, че това ще стане скоро след изборите през ноември в САЩ, когато ще се стреми към победа срещу президента Джо Байдън.

"Путин, естествено, не е имал контакти с Доналд Тръмп", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. „Контактите за задържаните лица трябва да се осъществяват в пълна тишина и абсолютно дискретно. Това е единственият начин те да бъдат ефективни", каза той.

Гершкович беше арестуван в Русия през март миналата година по обвинения в шпионаж, които той, вестникът му и администрацията на американския президент Джо Байдън категорично отричат. Журналистът прекара повече от година в московски затвор, без да има насрочена дата за съдебен процес.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase