Световноизвестният артист разказва за акробатиката, любовта, чудесата в живота му и за грандиозното шоу „Нощ на звездите“, в подкрепа на талантливите деца

В „Тук и сега“ журналистът Деси Банова-Плевнелиева разговаря със световноизвестният акробат и заместник кмет на Ямбол Енчо Керязов. Артистът разказва за грандиозното шоу на световно ниво „Нощ на звездите“, което ще се проведе за 13-та поредна година на 1 юни - Деня на детето в Арена „София“. Спектакълът е в подкрепа на талантливите деца на България. Зрелищното шоу, със спиращи дъха сцени за шеста поредна година пълни зала Арена „София“.

„Очаква ни невероятно световни шоу. Ще имате възможност да видите най-успешните деца, от световни форуми, в три различни категории – изкуство, образование и спорт. Това ще е вдъхновяващо не само за нас, но и за публиката в залата. Това са млади и вече успели деца на България, които вече са се реализирали в световен мащаб“, споделя какво да очакваме тази година отново в „Нощ на звездите“ организаторът. „Всичко започна случайно, след като бях поканен като партньор на събитие в Ямбол. Направих едно малко събитие за награди, които бях осигурил. По това време бях в Германия, но има хора доброволци, които организираха цялото събитие. Исках да покажа уважението ни към тези талантливи деца, в началото само за град Ямбол.“

Енчо Керязов за предстоящия грандиозен спектакъл „Нощ на звездите“

„Благодарен съм на хората, които напълниха зала Арена „София“, а по време на пандемията и Античния театър в Пловдив. Те купуват билети и показват уважението си към събитието, а ние отделяме голям човешки ресурс и внимание към всеки детайл. Възхищавам се на хора, които са постигнали уникални резултати, благодарение на труда, желанието и постоянството си. Талантите, които ще участват ще са огромно вдъхновение за всички в залата и пред екраните на NOVA. Благодаря на NOVA телевизия за партньорството, защото тези, които не успеят да дойдат в залата, ще наблюдават шоуто на малкия екран“, сподели еквилибристът.

Енчо Керязов разказва, че и двамата му родители са учители, но тъй като децата сами си избират пътя, той тръгва в друга посока. Първите му стъпки в акробатиката са в село край Ямбол с един лост и висилка. Под погледа на дядо си започва да се занимава с гимнастически упражнения. По-късно се развива в зала „Диана“ и се влюбва в цирковото изкуство. Благодарение на майка му се записва в спортна акробатика. През 2007 г. на цирковия фестивал в Монте Карло печели наградата „Сребърен клоун“, след което става най-високо платения български цирков артист.

Фондация “Енчо Керязов” обяви финалистите в 13 издание на „Нощ на звездите“

„Когато погледна назад съм се забавлявал през цялото време и сега го правя. Организацията по спектакъла е голяма и сложна, но аз се забавлявам. Някои от нещата, които съм правил са на ръба на лудостта, но аз съм се радвал, защото правя това, което обичам да правя. Виждах как ставам все по-добър с всеки следващ ден. Вярвах в себе си и исках да стигна до Монте Карло и след години в труд, го постигнах. Травми съм имал много, но най-тежкият ми момент бе когато малкия ми син по време на репетиции си счупи ръка на две места. Това бе на репетиция която аз ръководех и затова е най-тежкият ми момент, тъй като това е ролята на човека, който води, да прецени как да обезопаси артиста. Когато работиш на свръхнатоварване, което е на ръба на възможностите си, няма как да не се появяват разкъсвания и травми. Изпълних си моята детска мечта и през цялото време се забавлявах.“

“Нощ на звездите“ поставя България на световната сценична карта

Преди три години Енчо Керязов сложи край на кариерата си след 40 години на сцена. Това се случва след тежка травма на дясна ръка. Трудно е да излезеш от сцената за повечето артисти и акробати, тъй като това е силен адреналин, а публиката е истинска магия. Продължава делото си чрез организацията на спектакъла „Нощ на звездите“.

„Любовта заема голямо място в живота ми. Имам жена до мен и се надявам да ме изтърпи. Трудно е да си с човек като мен, който е постоянно зает и ангажиран. Благодарен съм, че е с мен и съм щастлив. Най-голямото чудо в живота ми е любовта. Тя е реактивен двигател, който запалва ракетата, за да може да излетиш в космоса. Тя ти дава желание за живот, да се развиваш и да ставаш по-добър“, признава Енчо.

„Нощ на звездите е магия! Мощен заряд на емоции, усмивки и спиращи дъха сцени. Събитие, което със сигурност ще Ви очарова“, категоричен е Енчо Керязов.

NOVA е медиен партньор на спектакъла „Нощ на звездите“.