В „Историите на Мария Йотова“ - Карла Дирликов Каналес

Майка ѝ е мексиканка, нейният баща - българин, а тя е първо поколение американка. Оперна певица е и работи за Белия дом. За първи път идва в България, когато е на 20 години и оттогава се опитва да се свърже с българските си корени. В „Историите на Мария Йотова“ - оперната прима Карла Дирликов Каналес. 

„Аз съм оперна певица и имам честта да работя за правителството на САЩ. Също така се занимавам с преподаване. Силно вярвам в изкуството и културата като начин на връзка между нас като хора”, сподели тя.

Карла не скри радостта си от това, че е в България. „Баща ми е роден тук. Аз самата се чувствам българка и съм горда, че съм българка. Баща ми е българин, а майка ми е мексиканка. Любовната им история е интересна – запознали са се в Прага, след като той е заминал да работи в САЩ. Оженили са се в Мексико”, разказа оперната певица.

Соня Йончева: Анджелина Джоли посети наш спектакъл, за да се вдъхнови от моето изпълнение

Докато расте баща ѝ и разказва много неща за България. „Мисля, че любовта ми към музиката и особено към операта идва от него. Отраснах и с баница, червени яйца и ходене на църква, както и с мартеници. Постоянно го разпитвам за България, но няма нищо по-добро от това да дойда, да пробвам от храната и да прекарам време с близки и да разбирам историята на семейството ми и на страната”, допълни Каналес.

Тя разкрива, че се чувства българка. Надява се, че ще успее да кандидатства за гражданство и да прекарва повече време в България. „Обожавам книгите на Георги Господинов. Обичам културата, творбите на композиторите и певците. Говоря много малко български. Идвам в страната колкото мога по-често”, обяснява Карла.

Сега е в България по покана да произнесе тържествено слово на дипломирането на Американския колеж в София. „За мен е истинска чест”, споделя тя.

Повече гледайте във видеото.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!