На четири места в морския град ще има щандове с украшения, които може да си купите, за да подкрепите инициативата

В Деня на детето в Бургас се организира кампания с цел да сбъдне мечтата на двама родители да имат своя рожба. „Нов живот” е организирана от Мисис Бургас 2024 г. Десислава Димитрова.

„Познавам болката на хората с репродуктивни проблеми. Каузата е лична. Искам да покажа, че думата „безплоден" не е срамна", заяви тя.

На четири места в морския град ще има щандове с украшения, които може да си купите, за да подкрепите инициативата. 

Мечтата да имаш дете: Над 16 600 деца са родени по държавната инвитро програма

Ани и Галин Петкови се борят да имат дете вече над 10 години.

„Опитвахме, опитвахме и в крайна сметка излиза, че нещо не става и се обърнах към моя много добра приятелка, която беше преминала през трънливия път”, разказва жената.

Константинов и Терзийски: Да има ли пределна възраст, до която държавата заплаща инвитро процедурите

Сега до тях са двете им момичета - Златина и Василена. Години по-късно анализират, че без подкрепа на фондацията изминаването на пътя би бил много труден. Двамата са категорични, че подкрепят всяка една инициатива, даваща шанс на едно младо семейство на чуят бебешки плач у дома. 

Затова сега Ани и Галин ще участват в Благотворителна кампания „Нов живот”, за да помогнат на Таня и Георги. Лекарите откриват намален яйчников резерв при Таня. 

 

„За съжаление моята диагноза е такава, не отговарям на критериите, които са във Фонда за репродуктивни проблеми и финансирането им и докторите казаха,че нямаме шанс да бъда одобрена”, казва тя. Затова сега са благодарни на благотворителната кампания, която ще им помогне. Ани, която вече е извървяла пътя, по който предстои да тръгнат сега Таня и Георги, дава надежда за вяра не само на тях.

„Говорете. Имайте диалог. Обсъдете го с приятел, с родител, със семейството.Това вече не е тема табу. Много са хората, които имат проблеми, за голямо съжаление”, казва Ани.

Повече по темата гледайте във видеото.