Около половин милион жители на Острова се очаква да пътуват до Германия

Англичаните се готвят да похарчат близо 3 млрд. паунда по време на европейското футболно първенство, за да подкрепят подобаващо националния си отбор, който е сред фаворитите за спечелването на турнира. 

Бира, пици и нови телевизори са сред най-купуваните стоки в магазините през последните дни. Почти във всеки има специална зона, посветена на европейското по футбол. Тя лесно може да се разпознае по националния флаг или пък снимки на най-популярните футболисти. Англичаните се готвят да се насладят максимално на Европейското, тъй като това е първият летен турнир без никакви ограничения след пандемията. Кръчмите също много разчитат на него, за да увеличат спадналите си заради икономическата криза обороти.

СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК

Около половин милион жители на Острова се очаква да пътуват за европейското по футбол. Сред тях е дори престолонаследникът принц Уилям, който лично изпрати английския национален отбор за Германия.

Не е евтино, затова ще летим до Амстердам и от там ще отидем в Германия. По този начин ще намалим донякъде разходите. Там ще ползваме обществен транспорт, автобуси, за да следим английския отбор в градовете, където ще играе през целия турнир. Ще бъде много забавно! Мисля, че като цяло ще похарчим малко над 500 паунда. Но това си струва, особено, ако Англия победи. Няма да ми е жал за парите, ако спечелим турнира. Ако загубим, ще бъде малко неудобно, но пак си заслужава", споделя Керин.

Британското външно министерство предупреди пътуващите да внимават с немската бира, защото съдържа повече алкохол от английската, а пияни фенове няма да се допускат до стадионите в Германия, дори да имат купени билети.

Очаква се в английските кръчми да бъдат сервирани допълнително 20 млн. бири, а общо във Великобритания да бъдат изпити 300 млн. през четирите седмици на Европейското.

Преди Европейското: Германия въвежда забранени за полети зони и граничен контрол "Ще бъда в пъба, в местната кръчма. Те вече я украсиха с всякакви знамена на страните, които участват в първенството. Ще бъде като парти, нямам търпение да започне", разкри Тони.

И кръчмите, и магазините се стараят да предложат на клиентите си впечатляващи неща, тъй като проучвания показаха, че хората са склонни да харчат повече за това Европейско. Причината е, че предишното преди 4 години мина под знака на пандемията и социалната дистанция, а Световното в Катар през 2022 г. пък беше през зимата, когато не се консумира толкова бира. "Колко бири се пият по време на мач ли? Ами, обикновено се започва преди мача – и ако приключите да пиете малко след това, става дума за около седем-осем халби бира. Но ако спечелим, тази бройка доста ще скочи", прогнозира още футболният фен Тони.