Леополд Хурбин е изключително популярен в социалните мрежи

Свикнали сме да свързваме образа на Тарзан единствено с книгите на Едгар Бъроуз или безбройните екранизации по нея. Факт е обаче, че дори и в модерното съвремие този персонаж има своето почти реално превъплъщение. Леополд Хурби е изключително популярен в социалната мрежа Instagram, където е  следван от над 2 милиона души.

Лео е различен тип атлет. Той прекарва години в природата, скачайки умело от дърво на дърво, без дори да докосва земята. Още от детска възраст, едва 12-годишен, той започва да изучава тънкостите на изкуството "паркур", което е специфична комбинация от катерене, гимнастика, бойни изкуства и брейк танци на висока скорост против "законите на гравитацията". Постепенно става толкова добър, че започва с лекота да печели и различни състезания в дисциплината.

Българин изтегли локомотиви с тежест от над 200 тона

Сега вече не би заменил живота си с нищо друго. "Живеех в Андора и там логично преминах от градски паркур към такъв в природата, защото живеех на 1600 метра надморска височина - с много дървета, планини, езера и гора отвсякъде. Божествено е", признава той и разкрива, че именно оттам се е превърнал и в "съвременния Тарзан".

Впечатляващо е, че Лео никога не се е наранявал. Посетил е и десетки племена на най-различни континенти, с които също намира сходен език. Съвременният Тарзан няма абсолютно никакво намерение да се връща към градската среда.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!