Пламена Игнатова и Людмил Илиев с коментар за опциите за съставяне на кабинет

Горещата политическа седмица и възможностите за сформиране на правителство коментираха журналистите Пламена Игнатова и Людмил Илиев в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

„Партиите се поуплашиха от резултатите от изборите. Дори най-големите формации имат спад в избирателите. Страхът може да бъде силен мотиватор, за да се стигне до вариант за правителство, дори не с първия мандат“, каза Илиев. Той е на мнение, че „по-безопасният вариант е трети мандат, а оттам-нататък да се действа в посока на технократско правителство“.

ГЕРБ изпрати покани за срещи на всички партии в парламента

Игнатова смята, че има повече от един вариант за съставяне на кабинет. Тя уточни, че все още не е известно какво ще направят от ИТН и дали в хода на преговорите БСП няма да подкрепят евентуално правителство. Игнатова посочи, че другият неизвестен фактор е „Величие“. Тя допълни, че може да се стигне до кабинет на малцинството, което да се ползва с явна парламентарна подкрепа. Игнатова е на мнение, че „ако Румен Радев заиграе на политическото поле, това може да се окаже в помощ на ГЕРБ и либералните сили“.

Целия разговор гледайте във видеото.