Съставени са два акта

При проверка на детска дискотека в София са установени редица нарушения, свързани с данъци, предлагане на райски газ и напитки без произход. Констатирана е и продажба на райски газ на деца, съобщиха на брифинг от СДВР. 

Чалготека за деца, алкохол и райски газ: Какво правят децата в късния следобед?

Констатирано е нездравословно състояние на персонала в дискотеката, взети са мерки. Проверката е извършена на 15 юни. Установени са и 25 балона с райски газ. Акция всъщност е извършена в заведение в центъра на столицата, в което са присъствали между 150-200 непълнолетни. Съставени са 2 акта на продавачите им. Актовете са на стойност между 800 и 1500 лева.

„При тази проверка са установени множество нарушения, свързани с данъчно-осигурителното законодателство, предлагането на напитки без произход, предлагането на райски газ на малолетни и непълнолетни лица”, коментира зам.-началникът на отдел „Икономическа полиция към СДВР Мариян Горанов.

Спряха от продажба близо 10 хиляди флакона с райски газ, открити в склад в Пловдив

„Към търговците на райски газ, към тяхната съвест - те спокойно ли заспиват, спокойно ли пазаруват с тези пари, които изкарват от този райски газ, който се продава на тези деца - 13 и 14-годишни”, казва директорът на Дирекция „Обществено здраве” към СРЗИ д-р Ина Балабанова.

Репортер: Алис Дамянова