Тя ще отговаря за социалното и жилищното осигуряване на военните

Владимир Путин уволни четирима заместник-министри на отбраната и назначи своя племенница на поста. Руският държавен глава подписа укази за освобождаване на заместник-министрите на отбраната Николай Панков, Руслан Цаликов, Татяна Шевцова и Павел Попов. Според руски медии новоназначената Анна Цивилева е дъщеря на братовчед на Путин.

Цивилева е председател на фондация "Защитници на отечеството". Тя ще отговаря за социалното и жилищното осигуряване на военните и ще изведе тези процеси на "ново качествено ниво", отбелязва ТАСС.

Първи заместник на министъра на отбраната Андрей Белоусов става Леонид Горнин, който досега заемаше поста заместник-министър на финансите.

Путин заминава на "приятелска държавна визита" в Северна Корея

Сред новоназначените заместници на Белоусов е Павел Фрадков, който е син на бившия министър-председател Михаил Фрадков. Преди това Фрадков е заемал длъжността първи заместник-управител на президентските имоти. Неговата сфера на отговорност ще включва въпроси, свързани с управлението на собствеността.

Четвъртото овакантено място ще заеме Олег Савелиев, който е бил одитор на Сметната палата до 2024 г.

Путин предприе новите рокади, след като миналия месец назначи Белоусов за министър на отбраната, а дългогодишния ръководител на ведомството Сергей Шойгу бе назначен начело на руския Съвет за сигурност. Изглежда, че руският президент се опитва да назначи лоялни хора в министерството на отбраната, коментира АП.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase