Прокурор Костов каза, че шест от тях са с мярка "задържане под стража", а един е "под домашен арест"

Разбиха мащабна схема за трафик на мигранти. Операцията е по сигнал на Европол и е ръководена от ГДБОП и Районната прокуратура в Пловдив. Задържани са седем души. Сред арестуваните е 30-годишна българка от афганистански произход, двама сръбски граждани и четирима българи от София и Хасково. 

Всяко едно от лицата е имало конкретни задачи при превозването на мигрантите. Установихме и наличието на превозни средства, които се използват в процеса, сред които и ТИР. Това каза наблюдаващият прокурор Димитър Костов в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Всеки от бежанците е платил по 3 хиляди евро за превоз от турската до сръбската граница, поясни Костов и допълни, че се влиза в страната от различни места.

Разбиха мащабна схема за трафик на мигранти

Той поясни, че са имали данни за мъжа, който е превозвал 11-е мигранти в лек автомобил и затова е бил задържан край Пловдив. Прокурорът посочи, че всички задържани са с постоянна мярка „задържане под стража“, с изключение на жената, която има дете и затова е под „домашен арест“. Тя е била осъждана и преди и се предполага, че е участвала в трафика, тъй като е знаела езика.

Костов каза, че всички мигранти са от афганистански произход, а крайната дестинация вероятно е Западна Европа.

Прокурорът каза, че вече са повдигнати обвинения на задържаните.

Целия разговор гледайте във видеото.